Wędkarstwo- nasze  hobby I pasjia.

Ci ktorzy kochaja lowic ryby to dla was mjejsce!


#1 2010-12-15 17:18:37

artur.j

Administrator

Zarejestrowany: 2010-12-15
Posty: 29
Punktów :   

składniki do produkcji kulasow

m±czka rybna
m±czka łososiowa
serwatka w proszku
gluten kukurydziany
m±ka kukurydziana
m±ka semolina
maka pszenna
m±ka sojowa
olej rybny
olej halibut
murzynek
soja
nasiona konopi
hemoglobina wieprzowa
jajka
gluten pszenny
atraktory

http://img90.imageshack.us/img90/1769/makakukurydziana.jpgM±ka kukurydziana - jest to nic innego jak zmielona na drobny pył kukurydza. Używana w większo¶ci miksów. Jest bogata w witaminy z grupy B, E, A oraz błonnik. Jej dodatek wpływa na powstawanie drobnych porów w strukturze ciasta, a tym samym na jego lekko¶ć i ładny kolor.

http://img248.imageshack.us/img248/1197/makasojowa.jpgM±ka sojowa - wyróżniamy 2 rodzaje m±ki sojowej pełnotłusta i odtłuszczona. Pełnotłusta o jasnożółtej barwie i bardzo intensywnym sojowym zapachu. Niemal że podstawowy składnik większo¶ci mixów. Charakteryzuje się wysok± zawarto¶ci± białka i tłuszczu. Bardzo odżywcza. Dozowanie do 30%. Odtłuszczona o neutralnym zapachu i smaku. Bardzo dobrze ł±cz±cy składnik, do mixów z użyciem birdfood'u i rożnego rodzaju m±czek rybnych. Dawkowanie 15%.
http://img171.imageshack.us/img171/1111/albiumina.jpgAlbumina Jajeczna - uzyskiwana z jaj kurzych, jest białkiem pełnowarto¶ciowym można ni± zast±pić jajka w proporcji 1 kg suchego mixu + płyny (woda, aromaty ) i około 25-30g albuminy. Składnik nadaj±cy kulkom
http://img704.imageshack.us/img704/7844/mlekoz.th.jpg

Uploaded with ImageShack.usMleko w proszku - bardzo dobry dodatek; zawiera wysok± ilo¶ć protein i minerałów, jednak nie należy zbytnio przesadzać z dozowaniem ponieważ możemy otrzymać niepoż±dane pływanie kuleczek. Mamy możliwo¶ć zakupu mleka odtłuszczonego jak i pełnego. Jak sama nazwa mówi jedno zawiera tłuszcz w wysokich ilo¶ciach a drugie nie. Pamiętajmy że mleko to może fermentować podczas wysokiej temperatury wody w zbiorniku dlatego nie powinni¶my przesadzać z dozowaniem(do 10%)




http://img710.imageshack.us/img710/2449/gluten.jpgGluten pszenny, m±ka pszenna - szczególnie gluten pszenny jest bardzo dobrym składnikiem wi±ż±cym rożnego rodzaju mixy z zawarto¶ci± ziaren czy m±czek rybnych. M±ka tortowa(pszenna) jest tańsza i można ni± zast±pić gluten pszenny. Dozowanie m±ki 30% gluten maksymalnie 5%.




http://img220.imageshack.us/img220/5047/maczakaqrybna.jpg

M±ka rybna - ze względu na to że m±ka ta jest podobna do naturalnego pokarmu dobrze sprawdza się zarówno wiosn±, latem a także jesieni±. Charakteryzuje się wysok± zawarto¶ci± aminokwasów egzogennych(niezbędnych)bogata w lizynę i metioninę, olej rybny, a także białko (około 70%).Bardzo aromatyczny dodatek, który doskonale wabi ryby. Pamiętajmy aby nie przesadzić z tym składnikiem, gdyż mog± wyst±pić problemy podczas rolowania. Dawkowanie do 50%

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB 1.2.23
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
www.scarabeofun.pun.pl www.ultrasforum.pun.pl www.fifaturnieje2v2.pun.pl www.fs.pun.pl www.tenisstolowykrk.pun.pl