Ci ktorzy kochaja lowic ryby to dla was mjejsce!
m±czka rybna
m±czka łososiowa
serwatka w proszku
gluten kukurydziany
m±ka kukurydziana
m±ka semolina
maka pszenna
m±ka sojowa
olej rybny
olej halibut
murzynek
soja
nasiona konopi
hemoglobina wieprzowa
jajka
gluten pszenny
atraktory
M±ka kukurydziana - jest to nic innego jak zmielona na drobny pył kukurydza. Używana w większo¶ci miksów. Jest bogata w witaminy z grupy B, E, A oraz błonnik. Jej dodatek wpływa na powstawanie drobnych porów w strukturze ciasta, a tym samym na jego lekko¶ć i ładny kolor.
M±ka sojowa - wyróżniamy 2 rodzaje m±ki sojowej pełnotłusta i odtłuszczona. Pełnotłusta o jasnożółtej barwie i bardzo intensywnym sojowym zapachu. Niemal że podstawowy składnik większo¶ci mixów. Charakteryzuje się wysok± zawarto¶ci± białka i tłuszczu. Bardzo odżywcza. Dozowanie do 30%. Odtłuszczona o neutralnym zapachu i smaku. Bardzo dobrze ł±cz±cy składnik, do mixów z użyciem birdfood'u i rożnego rodzaju m±czek rybnych. Dawkowanie 15%.
Albumina Jajeczna - uzyskiwana z jaj kurzych, jest białkiem pełnowarto¶ciowym można ni± zast±pić jajka w proporcji 1 kg suchego mixu + płyny (woda, aromaty ) i około 25-30g albuminy. Składnik nadaj±cy kulkom
Uploaded with ImageShack.usMleko w proszku - bardzo dobry dodatek; zawiera wysok± ilo¶ć protein i minerałów, jednak nie należy zbytnio przesadzać z dozowaniem ponieważ możemy otrzymać niepoż±dane pływanie kuleczek. Mamy możliwo¶ć zakupu mleka odtłuszczonego jak i pełnego. Jak sama nazwa mówi jedno zawiera tłuszcz w wysokich ilo¶ciach a drugie nie. Pamiętajmy że mleko to może fermentować podczas wysokiej temperatury wody w zbiorniku dlatego nie powinni¶my przesadzać z dozowaniem(do 10%)
Gluten pszenny, m±ka pszenna - szczególnie gluten pszenny jest bardzo dobrym składnikiem wi±ż±cym rożnego rodzaju mixy z zawarto¶ci± ziaren czy m±czek rybnych. M±ka tortowa(pszenna) jest tańsza i można ni± zast±pić gluten pszenny. Dozowanie m±ki 30% gluten maksymalnie 5%.
M±ka rybna - ze względu na to że m±ka ta jest podobna do naturalnego pokarmu dobrze sprawdza się zarówno wiosn±, latem a także jesieni±. Charakteryzuje się wysok± zawarto¶ci± aminokwasów egzogennych(niezbędnych)bogata w lizynę i metioninę, olej rybny, a także białko (około 70%).Bardzo aromatyczny dodatek, który doskonale wabi ryby. Pamiętajmy aby nie przesadzić z tym składnikiem, gdyż mog± wyst±pić problemy podczas rolowania. Dawkowanie do 50%
Offline